Pohjanvartion vuosi 2021

Pohjanvartio perustettiin keväällä 2021. Järjestön toiminnan alkutahteihin lukeutuivat jäsentapaamiset, periaateohjelman ja graafisen ilmeen laatiminen sekä järjestömateriaalin tuottaminen. Pian tämän jälkeen järjestö alkoikin saada näkyvyyttä suomalaiskaupunkien kaduilla.

Pohjanvartion jäsenet ovat verkostoituneet useiden kansallismielisten ryhmien aktivistien kanssa kesän ja syksyn aikana. Kuten periaateohjelmassamme todetaan, olemme kansallismielisen katutoiminnan yhteistyöjärjestö. Pohjanvartiossa on mukana kansallismielisiä suomalaisia eri järjestötaustoista. Mukaan liittyminen ei edellytä aiempaa järjestötaustaa eikä sitoutumista muiden järjestöjen ideologioihin tai poliittisiin tavoitteisiin.

Vuoden 2021 aikana jäsenemme ovat kampanjoineet kaduilla esimerkiksi petollisia valtapuolueita vastaan, osallistuneet kansallisradikaaleihin mielenosoituksiin, pitäneet esitelmiä kansallismielisissä yhteistyötilaisuuksissa, harjoittaneet kamppailulajeja ja markkinoineet ensimmäistä kertaa tänä vuonna järjestettyä Suomi Herää ‑marssia.

Suunnitelmat vuodelle 2022 ovat jo pitkällä. Tahdomme tarjota aktivismiväylän erityisesti sellaisille kansallismielisille, joiden pääasiallinen järjestö keskittyy muihin toimintoihin kuin katutason työhön. Ensi vuoden tavoitteemme onkin lisätä kansallismielistä katutason toimintaa useissa Suomen kaupungeissa!

Alla kuvia vuoden 2021 toiminnasta.